Sunday, July 28, 2013

Idea for Crayfish on wok - jokiravut muurikalla

Crayfish on wok


This is not actually a recipe, more an idea how to prepare something very delicious! It is one of my all time favorites, and is originally from some magazine, adjusted with time. It is recommended to use frozen crayfish, as the delicate taste of fresh crayfish slightly suffers from the spices.

Melt 1 pack of crayfish (best result in the fridge, but my quick and dirty way is to soak the whole thing in warm water for 1-2 hours). Prepare the marinade: 1 dl cooking oil (do not use olive oil, you'll know why, if you do = black pan, been there, done that), the juice of 1 lemon or 2 limes, 2-3 gloves of garlic, a bit of honey, cayenne pepper and a touch of sea salt. Mix with melted crayfish in a bowl, let sit for 1-2 hours in the fridge, stirring regularly.

Warm up the wok/pan, and add the crayfish and all of the marinade, stir until the crayfish is warm and the garlic slightly cooked, for 5-10 minutes.

Serve immediately as appetizer or small dinner with fresh bread and green salad. YUM-YUM!

***

Tämä ei oikeastaan ole mikään oikea resepti, vaan enemmänkin idea rapujuhliin. Herkku on yksi ihan lemppareistani, löytynyt jostain lehdestä joskus jossain muodossa, ja ajansaatossa muokkaantunut. Suosittelen käyttämään pakasterapuja, koska tuoreiden jokirapujen hienostunut maku kärsii jonkin verran mausteista.

Sulata paketti rapuja (paras tulos tietysti tulee jääkaapissa ohjeen mukaan, oma quick 'n dirty tapani on upottaa koko pakkaus lämpimään veteen 1-2 tunniksi). Valmista marinadi: 1 dl ruokaöljyä (älä käytä oliiviöljyä, tiedät miksi, jos kokeilet = musta muurikka), 1 sitruunan tai parin limen mehu, 2-3 valkosipulin kynttä, tilkka juoksevaa hunajaa, cayennepippuria ja ripaus merisuolaa. Sekoita marinadi kuorellisiin jokirapuihin isossa kulhossa. Anna maustua jääkaapissa 1-2 tuntia säännöllisesti sekoittaen.

Lämmitä muurikka, ja lisää kuorelliset jokiravut ja kaikki marinadi. Pyörittele muurikalla 5-10 minuuttia, kunnes ravut ovat lämpimiä ja valkosipuli vähän kypsynyt.

Tarjoile välittömästi alkupalana tai huikopalana tuoreen lutrausleivän (veljenvaimon termi) ja vihreän salaatin kanssa. Mumskista!

No comments:

Post a Comment